Branchekode

En branchekode er en betegnelse for en sekscifret international kode, som viser, hvilken branche virksomheden er i. Virksomheden skal oplyse branchekoden, når den registrerer virksomheden hos Erhvervsstyrelsen og får et CVR-nummer. Det vil sige, at alle danske virksomheder skal have en branchekode. Branchekoder bliver primært anvendt til at føre statistikker over, hvilke virksomheder der er etableret i forskellige lande.

Typer af branchekoder

Man kan vælge mellem mange forskellige branchekoder. Når man skal vælge branchekoden, har man mulighed for at læse en beskrivelse af den pågældende branche. Det er med til at sikre, at virksomheden registrerer sig under den rigtige branchekode. Man kan bl.a. vælge mellem detailhandel, forlystelsesparker m.m.

Er det muligt at ændre sin branchekode?

Det er muligt at ændre virksomhedens branchekode. Det gør man ved, at man logger ind på Virk.dk. og derefter ændrer branchekoden. Ændringen kommer ikke til at have en betydning for virksomheden, fordi branchekoden primært benyttes til at føre statistikker.

Kan en virksomhed have flere branchekoder?

En virksomhed kan have flere branchekoder. Virksomheden skal dog opfylde visse krav, før det er muligt at vælge flere forskellige branchekoder. Kravene er følgende:

  • Bi-aktiviteterne: Virksomheden skal rent faktisk have aktiviteter inden for flere forskellige brancher. Det er påkrævet, at hver bi-aktivitet skal udgøre mindst 10% af den samlede omsætning hos virksomheden.
  • Omsætning: Virksomheden skal have en omsætning, der overstiger 300.000 kr.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.