Basisår

Et basisår er et bestemt år i en virksomhed, som bliver renset for inflation. Det betyder, at man kan bruge basisåret til at afklare, om virksomheden er i vækst eller taber penge samt sammenligne alle år med basisåret. Virksomheden bestemmer selv, hvilket år den vælger. 

Hvad er formålet med et basisår?

En virksomhed kan bruge et basisår til at sammenligne, hvad virksomheden har tjent eller tabt af penge. Det vil sige, at man kan anvende basisåret til at sammenligne med andre år for at se, hvordan væksten faktisk er. På den måde kan man afklare, om virksomhedens omsætning skyldes inflationen, eller om virksomheden faktisk er i vækst.

Hvilket år skal man vælge som basisår?

Når man skal vælge et basisår, skal man vælge et år, som er nogenlunde normalt. Det vil sige, at man ikke skal vælge et år, hvor økonomien har været påvirket af konjunktursvingninger eller lignende.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.