Afslag i købesum

Afslag i købesum betyder, at prisen på en vare reduceres, så køber får varen til billigere penge end den oprindelige udbudte pris. Der kan være flere årsager til, hvorfor der gives afslag, men typisk skyldes det fejl eller mangel på varen.

Bestemmelserne om afslag i købesum kan findes i Købelovens § 43.

Bemærk, at der kan være anden lovgivning, der regulerer afslag i købesum i forbindelse med køb og salg af specifikke typer varer eller ejendomme, f.eks. i forbindelse med køb og salg af fast ejendom. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om der gælder særlige regler i det konkrete tilfælde.

Eksempel: Søren ønsker at købe en gammel villa, som er til salg for 2.000.000 kroner. Han forhandler med sælger om prisen, da han mener, at 2.000.000 kroner er for dyrt for den villa, han ønsker at købe. Efter forhandlingerne bliver Søren og sælger enige om at reducere prisen på villaen med 200.000 kroner, så Søren ender med at betale 1.800.000 kroner for villaen.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.