Brug denne online skabelon til oprettelsen

Den nemmeste måde at oprette en ægtepagt på er ved at bruge vores online skabelon. Når du vælger at oprette en ægtepagt hos Dokument 24, tager hele processen kun omkring 15 minutter, hvorefter du har en juridisk gyldig ægtepagt, der blot skal tinglyses.

 1. Hvordan bruger jeg skabelonen online?
 2. Hvad koster ægtepagtskabelonen?
 3. Hvad skal jeg være opmærksom på?
 4. Forskellige former for ægtepagter
Ægtepagt Skablon

Se video

Skabelonen er en online formular, hvor du svarer på en række spørgsmål, der tilpasser sig dig og din ægtefælle ud fra jeres svar. Når spørgsmålene er besvaret, bliver dokumentet sendt til dig pr. e-mail. Vi har beskrevet hele processen nedenfor, og du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi hjælper dig gratis.


Brug skabelonen til ægtepagt, det tager kun 10 min.

Svar på 8-10 spørgsmål

Få straks dokumentet på mail

Skriv Ægtepagten under

Hvordan bruger jeg skabelonen online?

Det er nemt at udfylde en ægtepagt online, når du benytter dig af vores onlineskabelon. Du skal blot starte oprettelsen,  og så guider vi dig igennem hele oprettelsen fra A-Z. Vi hjælper dig også gerne med tinglysning til sidst.

Følg trinene og hav en ægtepagt klar på 10 minutter

 • Svar på spørgsmålene i skabelonen. Du starter med at svare på spørgsmålene i vores skabelon. Skabelonen tilpasser sig automatisk jeres begge behov. Du får på den måde en skræddersyet ægtepagt efterfølgende. Hvis du har spørgsmål undervejs, er du altid velkommen til at kontakte Dokument 24. Vi vejleder dig gerne gratis.
 • Få dokumentet tilsendt. Når spørgsmålene er besvaret, sender vi dig straks dokumentet på e-mail.
 • Tinglysning. Dokumentet skal tinglyses til sidst for at være juridisk gyldigt. Du modtager en vejledning til, hvordan du selv kan tinglyse dokumentet, og vi tilbyder også at hjælpe dig med dette.

Hvad koster ægtepagtskabelonen?

Selve skabelonen er gratis at benytte. Det koster kun noget, hvis du er tilfreds med dokumentets indhold og ønsker at få det tilsendt. Hos Dokument 24 koster det kun 595 kroner at få det færdige dokument tilsendt, hvorefter det skal tinglyses.

Tinglysningsafgiften er fastsat af staten og koster 1.850 kroner (2024). Det er samme pris, uanset om du vælger at lave din ægtepagt online eller hos en advokat. Du kan vælge selv tinglyse dokumentet, eller vi kan gøre det for dig.

Vores pris er langt lavere, end hvis du vælger at få din ægtepagt udarbejdet af en advokat eller andre online advokatsider. Og selve dokumentet er nøjagtig lige så juridisk gyldigt.

Ægtepagten koster kun 595 kr.!

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Først og fremmest skal du sikre dig, at din ægtepagt med særeje er juridisk gyldigt. Ved at bruge vores blanket, er du sikret et juridisk gyldigt dokument i modsætning til, hvis du selv udarbejder en hjemmestrikket ægtepagt.

Vores skabeloner er udarbejdet på baggrund af oprettelsen af tusindvis af ægtepagter og dækker alle behov samt situationer, der kan opstå. Det er langt bedre at betale lidt for dokumentet end at risikere, at dokumentet er ugyldigt eller forkert.

Du skal også huske ,at dokumentet ikke er gyldigt, før det er tinglyst.

Det er også en rigtig god idé at være meget specifik, hvis du har nogle særlige ejendele, som du ønsker skal tilhøre dig efter en eventuel separation eller skilsmisse. For at undgå strid og tvivl i fremtiden, anbefaler vi derfor, at I laver en liste over for eksempel malerier, kunstgenstande og lignende og tilføjer en beskrivelse af disse i formularen.

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, hvis du har nogle spørgsmål. Vi vil meget gerne hjælpe dig helt gratis.

Forskellige former for ægtepagter

Der findes flere forskellige former for ægtepagter. Første skridt i processen er derfor at vælge den type, der passer bedst til jeres situation. Nedenfor kan du læse en kort beskrivelse af de forskellige eller klikke ind på deres respektive sider, hvor de bliver uddybet yderligere.

Ægtepagt med kombinationssæreje

Dette er den mest benyttede form for ægtepagt. Det går kort sagt ud på, at der i tilfælde af skilsmisse er særeje, så jeres ejendele ikke bliver delt. I tilfælde af død, bliver afdødes ejendele til delingsformue, og længstlevendes formue bliver til fuldstændigt særeje.

Længstlevendes formue holdes derfor uden for dødsboskiftet med afdødes arvinger. Afdødes formue bliver til fælleseje. Vi anbefaler i langt de fleste tilfælde denne type! Læs mere her.

En ægtepagt med kombinationseje

Anbefaling: Vi anbefaler oftest, at der oprettes kombinationssæreje, når du benytter vores onlineskabelon!

Ægtepagt med fuldstændigt særeje

Denne form sikrer ligeledes særeje hos jer begge ved bodeling i tilfælde af en skilsmisse. Ægtepagten bestemmer derudover, at det fuldstændige særeje også gælder ved død. Hvis den ene af jer har gæld, isoleres gælden i særejet. Længstlevende ægtefælle slipper således for at skulle betale afdødes gæld til kreditorer.

Boet efter afdøde skal skiftes, og længstlevende kan ikke sidde i uskiftet bo. Boet deles efter reglerne i arveloven eller efter bestemmelserne i afdødes testamente. Se mere her.

En ægtepagt med fuldstændigeje

Ægtepagt om deling af pensionsordninger

Denne ægtepagt sikrer, at hver ægtefælle beholder deres egen rate- og kapitalpension. Det vil sige, at ægtepar, i tilfælde af skilsmisse, ikke skal dele disse med den anden ægtefælle.

Andre former for ægtepagter

Det er muligt at oprette en ægtepagt med fuldstændigt særeje med succession, hvilket betyder, at det fuldstændige særeje bliver givet videre til successorer, når du går bort. Successorer er ofte dine børn. Vi anbefaler sjældent dette! Læs mere her.

Der kan også oprettes en ægtepagt med skilsmissesæreje, men dette er yderst uhensigtsmæssigt, når den ene går bort. Du må aldrig lave dette, og vi tilbyder det heller ikke hos Dokument 24. Læs mere her.

En ægtepagt for virksomhedsejere er en ægtepagt, der henvender sig til virksomhedsejere og sikrer, at værdien af din virksomhed ikke skal deles i tilfælde af skilsmisse. Den sikrer også din partner fra at hæfte for gæld i forbindelse med virksomheden. Det er i virkeligheden en ægtepagt med fuldstændigt særeje på virksomheden, hvor resten af jeres formue er normalt formuefællesskab.

Hvad skal ægtepagten indeholde

Fælles for alle de ovennævnte ægtepagter er, at de alle skal indeholde en beskrivelse af, hvem ægtepagten omhandler (du og din ægtefælle). Hertil skal der skrives, hvilke regler der skal gælde i forhold til jeres formueforhold og ejendele.

Det er en god idé at være så specifik som mulig, når I beskriver eventuelle ejendele, der skal være særeje, for at undgå tvivl senere hen.

Læs videre og se hvad en ægtepagt skal indeholde

Vores skabelon indeholder følgende:

 1. Beskrivelse af parterne: Navn, adresse og så videre.
 2. Skilsmisse: Under dette punkt vælges, hvilken form for særeje i ønsker ved skilsmisse.
 3. Dødsfald: Når I har valgt særeje ved skilsmisse, så skriver vi automatisk ind, hvordan det optræder ved dødsfald.
 4. Samtidigt dødsfald: Dette klarer vi også for jer, når I har valgt typen i punkt 2.
 5. Afvikling: Dette punkt er frivilligt og kan bruges, hvis I bestemmer jer for at særejet skal afvikles over tid eller på en bestemt dato.
 6. Liste over jeres aktiver: Her kan I lave en oversigt over jeres respektive ejendele. De fleste vælger, at det skal omfatte en bolig eller samtlige ejendele.
 7. Tinglysning: Denne del er nødvendig for at gøre ægtepagten juridisk bindende.

Vi hjælper jer gerne med oprettelsen. Ring eller skriv til os, så hjælper vi jer nemt og enkelt.

Start ægtepagten i dag, så er I sikret!