Database

Database er en struktureret samling af data, der er tilgængelig på et netværk. Databaser anvendes til at gemme og administrere data, så de er tilgængelige for andre programmer og brugere. Brugeren har mulighed for at søge efter og finde specifikke data frem.

Database

Der findes forskellige typer af databaser herunder;

  • Forretningsdata
  • Videnskabsdata
  • Sundhedsdata
  • Uddannelsesdata mv.

Hvad er lovens definition på database?

En database er ifølge loven en samling af værker, data eller andet materiale, der er struktureret, systematisk og metodisk. Samlingen kan være af litterære, kunstneriske, musikalske eller andre værker eller af materiale som tekst, lyd, billeder, tal, fakta og data.

Ophavsretsloven

Ophavsretslovens § 71 giver beskyttelse til databaser. Denne beskyttelse gælder ikke kun for databaser, der indeholder et større antal oplysninger. Beskyttelsen gælder også for databaser, hvor fremskaffelsen af data er resultat af en betydelig investering fra fremstilleren.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.