Beslutningsreferat

Beslutningsforslag referer til et forslag til folketingsbeslutning, som skal behandles i Folketinget ligesom et lovforslag. Beslutningsforslaget indeholder et politisk budskab om, at regeringen skal handle på et bestemt emne.

Hvem kan fremsætte beslutningsforslag?

Et beslutningsforslag kan fremsættes af både ministre og folketingsmedlemmer. I praksis fremsættes et beslutningsforslag typisk af oppositionen, som enten opfordrer eller pålægger regeringen at fremsætte et lovforslag om det pågældende emne. Folketingsmedlemmerne vælger typisk at fremsætte et beslutningsforslag i stedet for et lovforslag, fordi et beslutningsforslag er mindre omfattende og ikke lige så tidskrævende at formulere.

Hvordan behandles og vedtages et beslutningsforslag?

Beslutningsforslaget behandles normalt i Folketingssalen to gange. Hvis forslaget vedtages, er ministeren på området forpligtet til at omsætte beslutningen til praksis.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.