Begrænset udbud 

Begrænset udbud er en del af de forskellige udbudsformer og er derfor et udbudsretligt begreb. I et begrænset udbud har udbyderen mulighed for at opfordre et begrænset antal leverandører til at byde på udbuddet.

Fordele og ulemper ved begrænset udbud 

En fordel ved et begrænset udbud er, at der er færre bud at vurdere i modsætning til et offentligt udbud. Det er derfor mere overskueligt at vurdere, især hvis der konkurreres på andet end pris. Det kan dog også være en ulempe, hvis der kommer for få bud at vælge imellem, fordi udbudsprocessen vil blive forlænget.

Faserne i et begrænset udbud

Der er to faser i udvælgelsen:

  • Fase 1 (prækvalifikation): Der foretages en annoncering efter virksomheder, som er interesseret i at afgive et tilbud. Annoncen skal indeholde en række objektive og ikke-diskriminerende kriterier. På baggrund af kriterierne skal ordregiveren udvælge nogle bydende virksomheder.
  • Fase 2 (det egentlige tilbud): De udvalgte virksomheder får sendt udbudsmaterialet.

I et begrænset udbud med prækvalifikation er det et krav, at udbyderen som minimum prækvalificerer fem virksomheder. Det skal nemlig sikre, at der bliver reel konkurrence om udbuddet. Der er dog ikke en grænse for, hvor mange virksomheder der må vælges.  

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.