Et gavebrev giver tryghed

Når du opretter et gavebrev med vores skabelon, kan du være sikker på, at både giver og modtager er beskyttet. Gavebrevet dokumenterer, at der er tale om en gave og kan dermed også bruges som dokumentation overfor SKAT. Du kan ligeledes notere, hvis gaven gives som særeje til modtageren.

Gavebrevet tager 10 minutter at udfylde og koster kun 250 kroner. Du sparer 1.250 kroner i forhold til traditionelle advokater!

 1. Hvad er et gavebrev, og hvem kan modtage gaver?
 2. Hvad indeholder dokumentet?
 3. Hvordan oprettes det?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte afgifter/gebyrer?

Få tilsendt gavebrev tilsendt pr. mail straks

Hvad er et gavebrev, og hvem kan modtage gaver?

Et gavebrev benyttes til at give gaver til nært relaterede personer. Du kan benytte gavebrevet, når du giver større gaver til:

 • Børn: Børn, adopterede børn, stedbørn, børnebørn, plejebørn.
 • Partner: Ægtefæller, samlevende gennem mere end 2 år, samlevende der har børn sammen og dine svigerbørn.
 • Forældre: Forældre kan også modtage gaver gennem gavebrev.

Hvem kan du give gaver til med gavebrev?

Bestil et gavebrev for kun 250 kr.

Hvad indeholder dokumentet?

Når du giver større gaver, bør du oprette et gavebrev. Der er således ingen tvivl om, at der er givet en gave. Det sikrer både dig og gavemodtager fremadrettet, hvis for eksempel SKAT ønsker dokumentation for, at der er tale om en gave og ikke et lån. 

Med vores skabelon til gavebrev får du et dokument, der indeholder følgende oplysninger:

 • Indhold: Beskrivelse af gavens størrelse og type (det kan være en bil, et pengebeløb, aktiepost mv.).
 • Særeje: Der er mulighed for, at du giver gaven som særeje. Hvis du vælger det, skal gaven ikke deles med gavemodtagers ægtefælle. Du bestemmer selv, om du vil benytte dette, når du udfylder gavebrevet.
 • Mindreårige: Det er muligt at give gave til mindreårige, dvs. børn under 18 år. Dette vælger du selv, når du udfylder gavebrevet.
 • Personlige oplysninger: Personlige oplysninger på dig og gavemodtager samt plads til underskrift.
 • Vejledning: Vi vedhæfter en detaljeret vejledning, der gennemgår dokumentet fra A-Z, så du er sikker på, hvad du udfylder.

Hvad indeholder dokumentet

Eksempel på gavebrev

I nedenstående kan du se uddrag af et gavebrev, som er udarbejdet hos gennem vores gavebrevs-skabelon. Eksemplet er fiktivt.

Vi hjælper dig altid gerne, hvis du har spørgsmål. Ring til og på 53 70 10 30 eller skriv til os på info@dokument24.dk, så vil vi hjælpe dig.

Hvordan oprettes det?

Det er enkelt og ligetil at oprette et juridisk gyldigt gavebrev hos Dokument 24. Du opretter det hele selv via vores skabelon ved at gøre følgende:

 1. Bestil og modtag dokumentet. Til at starte med bestiller du gavebrevet online. Vi sender det straks til dig pr. e-mail som et Word-dokument. Du modtager dokumentet indenfor 2 minutter.
 2. Når du har modtaget dokumentet, udfylder du det. Vi har vedhæftet en grundig vejledning til, hvordan dokumentet udfyldes. Du kan også altid ringe eller skrive til os, så vi kan hjælpe med, hvordan det skal gøres.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af dig samt den, der modtager gaven. Dokumentet gemmes efterfølgende af jer begge som dokumentation på, at der er tale om en gave.

Hvad koster det? Er der skjulte afgifter/gebyrer?

Prisen
Et gavebrev koster 250 kroner at oprette hos Dokument 24. Prisen inkluderer al den rådgivning, du har brug for i forbindelse med oprettelsen. 

Er der skjulte afgifter/gebyrer?
Der er ingen afgifter eller gebyrer i forbindelse med oprettelsen af et gavebrev. Det skal hverken tinglyses eller skrives under foran en notar. Dokumentet skrives under og gemmes - andet skal der ikke ske.

Få skabelon til gavebrev tilsendt pr. mail straks