Et gavebrev giver sikkerhed

Når du opretter et gavebrev, giver det sikkerhed for gavegiver samt gavemodtager. Dokumentet giver sikkerhed for, at der faktisk at tale om en gave. Gavebrevet fungerer også som dokumentation overfor SKAT, og i gavebrevet kan du skrive ind, at gaven gives som særeje til gavemodtager.

Gavebrevet tager 10 min. at udfylde, og koster kun 250 kr. Du sparer 1.250 kr. ifht. traditionelle advokater!

Få tilsendt gavebrev tilsendt pr. mail straks

Hvad er et gavebrev, og hvem kan modtage gaver?

Et gavebrev benyttes til at give gaver til nært relaterede personer. Du kan benytte gavebrevet til følgende relationer til dig:

 • Børn: Børn, adopterede børn, stedbørn, børnebørn, plejebørn.
 • Partner: Ægtefæller, samlevende gennem mere end 2 år, samlevende der har børn sammen samt dine svigerbørn.
 • Forældre kan også modtage gaver gennem gavebrev.

Hvem kan du give gaver til med gavebrev?

Bestil et gavebrev for kun 250 kr.

Hvad indeholder dokumentet?

Når du giver gaver, bør du oprette et gavebrev. Der er således ikke tvivl om, at der er givet en gave. Det sikrer både dig og gavemodtager fremadrettet, hvis f.eks. SKAT søger dokumentation for, at der er tale om en gave. Gavebrevet dokumenterer også, at der er tale om en gave og ikke et lån. 

Dokumentet indeholder følgende:

 • Indhold: Beskrivelse af gavens størrelse eller typen af gave (det kan være en bil, pengebeløb, aktiepost mv.).
 • Særeje (mulighed): Der er mulighed for, at du giver gaven som særeje. Når du giver gaven som særeje, skal gaven ikke deles med gavemodtagers ægtefælle (du bestemmer selv om du vil benytte dette, når du udfylder gavebrevet).
 • Mindreårige: Mulighed for at give gave til mindreårige, dvs. børn under 18 år (dette vælger du selv, når du udfylder gavebrevet).
 • Personlige oplysninger: Personlige oplysninger på dig og gavemodtager samt plads til underskrift.
 • Vejledning: Vedhæftet detaljeret vejledning, der gennemgår dokumentet fra a-z, så du er sikker på, hvad du udfylder.

Hvad indeholder dokumentet

Vi hjælper dig altid gerne, hvis du har spørgsmål. Ring til og på 5370 1030 eller skriv til os på info@dokument24.dk, så vil vi hjælpe dig.

Hvordan oprettes det?

Det er enkelt og ligetil at oprette et juridisk gyldigt gavebrev hos Dokument 24. Du opretter det hele selv ved at gøre følgende:

 1. Bestil og modtag dokumentet. Til at starte med bestiller du gavebrevet online. Vi sender det straks til dig pr. e-mail som et Word-dokument. Du modtager dokumentet indenfor 2 minutter.
 2. Når du har modtaget dokumentet, udfylder du det. Vi har vedhæftet en grundig vejledning til, hvordan dokumentet udfyldes, og du kan altid ringe eller skrive til os, så vil vi fortælle dig, hvordan du gør.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af dig samt den, der modtager gaven. Dokumentet gemmes efterfølgende af jer begge som dokumentation på, at der er tale om en gave.

Hvad koster det? Er der skjulte afgifter/gebyrer?

Prisen
Et gavebrev koster 250 kr. at oprette hos os. Prisen inkluderer al den rådgivning, som du har brug for i forbindelse med oprettelsen. 

Er der skjulte afgifter/gebyrer?
Der er ingen afgifter eller gebyrer i forbindelse med oprettelsen af et gavebrev. Det skal hverken tinglyses eller skrives under foran notar. Dokumentet skrives under og gemmes, andet skal der ikke ske.

Få skabelon til gavebrev tilsendt pr. mail straks