Alle arvinger får i sidste ende det, de skal have

Mange opretter et arveforskud for at sikre, at alle arvinger i sidste ende får lige store dele arv. Hvis du giver en arving et arveforskud, trækkes arveforskuddet fra arven, når du går bort. Din arv fordeles således retfærdigt mellem arvingerne, selvom du har givet arveforskud.

 1. Hvad er et arveforskud?
 2. Det skal du vide om arveforskud
 3. Hvordan opretter du dokumentet?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?
 5. Hvad indeholder arveforskudskontrakten?

Arveforskudskontrakt tager 10 minutter at udfylde og koster kun 250 kroner. Du sparer 1.250 kroner i forhold til traditionelle advokater!

Bestil arveforskudskontrakt, kun 250 kr.

Hvad er et arveforskud?

Et arveforskud er et forskud på arven. Et forskud på arv betyder, at arvingen får en del af eller hele sin arv nu i stedet for, når du er gået bort.

Det skal du vide om arveforskud

Hvem kan det gives til?

Du kan give arveforskud til alle, men vi anbefaler, at arveforskud udelukkende gives til nærtstående arvinger, som børn, adopterede børn, stedbørn, børnebørn, svigerbørn, forældre, plejebørn, ægtefæller, samlevende gennem mere end 2 år og samlevende, der har børn sammen.

Hvis du giver arveforskud til personer, der ikke er nærtbeslægtede, skal de betale indkomstskat af beløbet. En anden kontrakt skal i så fald benyttes.

Fratrækkes den endelige arv

Hvis du har flere arvinger, og det kun er en enkelt arving, der får arveforskud, så trækkes arveforskuddet fra arvingens arv til sidst. Dette betyder, at alle arvinger ender med at få præcis lige meget arv i sidste ende, hvis dette er dit ønske.

Gave?

Hvis du ønsker at give en gave i stedet for et arveforskud, skal du udfylde dokumentet gavebrev. Gaver trækkes ikke fra arven i sidste ende, da der er tale om en gave. Der kan gives skattefri gaver til børn, børnebørn og andre nære familiemedlemmer. Det kan du læse mere om her.

Familielån? 

Hvis du ønsker at udbetale et større beløb til børn, børnebørn eller andre arvinger, kan du oprette et familielån i stedet. Fordelen ved et familielån er, at du kan låne penge til et familiemedlem,  uden at der skal være faste afdrag eller renter på lånet. Læs mere om familielån her.

Arveafgift/boafgift

Vær opmærksom på, at arveforskud er omfattet af arveafgift, som I skal oplyse til SKAT ved udbetalingen. 

Arveforskud | Hvor meget kan du give/få?

Se video

Hvordan opretter du dokumentet?

Det er enkelt og ligetil at oprette et juridisk gyldigt arveforskud. Du opretter det hele selv ved at gøre følgende:

 1. Bestil og modtag dokumentet. Til at starte med bestiller du arveforskudskontrakten online. Vi sender den straks til dig pr. e-mail som et Word-dokument. Du modtager dokumentet indenfor 2 minutter.
 2. Når du har modtaget dokumentet, udfylder du skabelonen. Vi vedhæfter en grundig vejledning til, hvordan din skabelon til arveforskud udfyldes. Du kan også altid ringe eller skrive til os - så fortæller vi, hvordan du skal gøre.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af dig samt den, der modtager arveforskuddet.

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Hvad koster det?
En arveforskudskontrakt koster 250 kroner hos os. Dokumentet bestilles online og fremsendes straks pr. e-mail sammen med en udførlig vejledning til udfyldelse. Herefter udfyldes dokumentet og skrives under. Det koster ikke noget at få rådgivning til udfyldelse eller anden hjælp hos os. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive - så hjælper vi dig.

Er der skjulte udgifter/gebyrer?
Der er ingen skjulte udgifter eller gebyrer. Når du har betalt for dokumentet, er al service gratis hos Dokument 24. Der er heller ingen udgifter i forbindelse med underskrift af dokumentet. Prisen er samlet set 250 kroner alt inklusive.

Hvad indeholder dokumentet?

Arveforskudskontrakten indeholder:

 • Indhold: Oplysninger om, hvad der gives arveforskud på.
 • Fratrækkes arven: Paragraffer, der fortæller, at arveforskuddet fratrækkes arvingens arv, når du går bort.
 • Særeje: Mulighed for at give arveforskud som særeje (dette vælger du selv, når du udfylder kontrakten).
 • Mindreårige: Mulighed for at give arveforskud til mindreårige, det vil sige børn under 18 år (dette vælger du selv, når du udfylder kontrakten).
 • Personlige oplysninger: Personlige oplysninger på dig og din arving samt plads til underskrift.
 • Vejledning: Vedhæftet detaljeret vejledning, der gennemgår kontrakten fra A-Z, så du er sikker på, hvad du udfylder.

Eksempel på arveforskudskontrakt

Her kan du se et eksempel på en arveforskudskontrakt oprettet hos Dokument24. Dette er en fiktivt kontrakt.

Vi hjælper dig altid gerne, hvis du har spørgsmål. Ring til os på 53 70 10 30 eller skriv til os på info@dokument24.dk, så vil vi hjælpe dig.

Få skabelonen tilsendt pr. mail straks