Giv et Arveforskud

Dette dokument kan benyttes til at give store arveforskud.

Hvorfor et dokument til arveforskud?

Hvis du ønsker at give mere dit barn mere end 65.700 kr. i arveforskud i 2019, så skal der betales skat af beløbet, der overstiger 65.700 kr. Det kan dog godt lade sig gøre at give et større arveforskud på f.eks. 0,5 eller 1 mio. kr. eller mere uden, at det skal betales skat.

Dette gøres ved, at du låner dit barn f.eks. 0,5 mio. kr. Hvert år afskriver du lånet med det maksimale skattefrie beløb. Afskrivningerne skal ske som "et udslag af pludselig gavmildmed", og det må ikke aftales på forhånd, at der afskrives på lånet årligt. Det vil sige, at du hvert år kan afskrive lånet med 65.700 kr. Dette beløb stiger i år 2020 til 67.100 kr.

Køb din skabelon til arveforskud

Formalia for lånet

Det er vigtigt, at der er tale om et rigtigt lån, selv om din hensigt er at give et arveforskud. Lånet skal derfor overholde følgende formalia:

  • Der skal være tale om et rigtigt lån.
  • Lånet skal være af typen anfordringslån.
  • Lånet skal straks kunne indfries af långiver og låntager.
  • I gældsbrevet må det ikke være nævnt, at gælden afskrives fra långiver hvert år!

Køb skabelon til "arveforskud" - det får du

Når du køber dokumentet, så får du en skabelon til et gældsbrev. Med dette dokument kan du låne penge til dit barn/arvinger. Lånet kan du vælge at afskrive hvert år og på denne måde give barnet/arvingen et stort arveforskud.

Du modtager samtidig en guide til, hvordan dokumentet skal udfyldes og gøres gyldigt.

Få skabelonen tilsendt pr. mail straks