Fuld guide ved køb af ejerlejlighed

Læs med her, hvor vi gennemgår de vigtigste punkter ved ejerlejlighedskøb. 

  1. Advokat til køb af ejerlejlighed?
  2. Guide til investering i ejerlejlighed

Advokat til køb af ejerlejlighed?

Når du skal købe ejerlejlighed, bør du alliere dig med en advokat eller anden køberrådgiver, som for eksempel en ejendomsmægler eller boligjurist. På den måde er du bedst sikret i handlen.

Advokat til køb af ejerlejlighed?

I en hvilken som helst bolighandel er der mange juridiske dokumenter samt vilkår og betingelser, som du skal have styr på. Det gælder også ved køb af en ejerlejlighed. Derfor er det en god ide at få få hjælp af en advokat eller anden køberrådgiver. Læs mere om boligadvokat her

Mange tror, at man absolut skal have hjælp fra en advokat ved køb af ejerlejlighed, men det er faktisk ikke tilfældet. Det kan nemlig være lige så godt – og billigere – at benytte sig af en jurist eller ejendomsmægler med speciale i bolighandel. 

Hos Dokument 24 tilbyder vi erfarne og kompetente boligjurister og ejendomsmæglere, der kan bistå dig i dit køb af ejerlejlighed. Vores priser starter fra 2.500 kroner.

Guide til investering i ejerlejlighed

Der er flere ting at være opmærksom på, når man skal købe ejerlejlighed:

Guide til investering i ejerlejlighed

Få overblik over økonomien

Først og fremmest skal du have overblik over økonomien. Tal med din bank og find ud af, hvor meget du kan låne. Det er rigtig smart at blive forhåndsgodkendt i banken. Så ved du nemlig, hvor meget du har at købe for, når du begiver dig ud på boligmarkedet.

Få hjælp til at købe ejerlejlighed af en advokat

Når du har fundet drømmelejligheden og gerne vil byde på den, er det en god idé at lade en køberrådgiver hjælpe dig. Du kan for eksempel benytte en jurist, ejendomsmægler eller advokat ved køb af ejerlejlighed. Så er du sikker på, at alt det juridiske er på plads, og at du er sikret bedst muligt i en forestående handel.

Giv et bud og underskriv købsaftalen

Når du har givet et bud, og det er gået igennem, er det tid til at underskrive købsaftalen. Det er fornuftigt at lade en advokat eller anden køberrådgiver gennemgå købsaftalen, når du skal købe ejerlejlighed, da det er vigtigt, at du er indforstået med alle betingelser og vilkår. 

Det er derudover vigtigt, at du har sørget for at undersøge ejerlejligheden grundigt. Ofte vil man ikke lave en tilstandsrapport ved køb af ejerlejlighed. Vi anbefaler derfor, at du får en bygningssagkyndig til at gennemgå lejligheden sammen med dig, så du ikke pludselig får en ubehagelig overraskelse. Det er desuden vigtigt, at du får skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. 

Når du har underskrevet købsaftalen, har du en fortrydelsesret på 6 hverdage. Det kan du læse mere om  her.

Overdragelse af nøgler og refusionsopgørelse

Når købsaftalen er underskrevet, skødet er tinglyst og nøglerne er overdraget, er ejerlejligheden din. Herefter vil man foretage en refusionsopgørelse. Ved køb af ejerlejlighed kan din advokat eller anden køberrådgiver hjælpe dig med at gennemgå refusionsopgørelsen.