Hvad skal du være opmærksom på?

Vi har samlet en række punkter, som du skal være opmærksom på i din situation.

107 Samlevende med fælles børn under 18 år

Dine børns fremtid!

Hvis du og din samlever går bort, så vil Staten skulle placere børnene hos ”nye forældre”.

Forældre kan guide Staten til, hvor børnene skal hen, hvis de ikke er her længere. Dette gøres ved at oprette et børnetestamente.

Når du opretter et børnetestamente, så du mulighed for at give børnenes nye forældre et månedligt beløb af børnenes arv. På denne måde bliver børnene en mindre økonomisk byrde for dem, der tager sig af dine børns opvækst.

Din Samlever arver intet uden et testamente

Din samlever arver intet efter dig, da I ikke er i familie med hinanden. Din samlever arver intet uanset, hvor længe I har boet sammen eller I måtte få børn sammen.

Dine/jeres børn arver alt efter dig! Her kan du se den fulde arverækkefølge, når du går bort.

  1. Dine/jeres børn. Hvis et barn er gået bort, så arver dine børnebørn.
  2. Dine forældre.
  3. Dine søskende.
  4. Dine bedsteforældre.
  5. Bedsteforældres børn (farbror, faster, morbror, moster).
  6. STATSKASSEN arver, hvis du ikke har nogle af ovenstående!

Ovenstående er din arverækkefølge ifølge loven. Du kan ændre, hvem der skal arve efter dig, når du opretter et testamente.

Vores anbefaling til dig: Opret et testamente, så du sikrer din samlever og jeres børn. Uden et testamente risikerer din samlever at stå på gaden, og dine børn risikerer at ende hos de forkerte, når du går bort. Se mere om testamente til samlevende med fælles børn.

Dine børn og samlever kan miste 50 % af arven

Hvis din samlever gifter sig igen eller, hvis dine børn er gift eller bliver gift, så skal de dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres ægtefælle, så gælder det også arven efter dig.

Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine arvinger bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine arvinger beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver arvingerne særeje med arven. Når arven er givet som særeje, så skal den ikke deles ved skilsmisse, og arven bliver således i ”familien”.

Vi anbefaler dig at oprette et testamente. Du kan nemt og enkelt oprette det hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.