Hvad skal du være opmærksom på?

Der er specielt 2 ting, som du skal være særligt opmærksom på i din situation!

112 Alene med børn under 18 år

Dine børns fremtid!

Hvis du går bort og børnenes anden forældre heller ikke lever, så vil Staten skulle placere dine børn hos ”nye forældre”. Forældre kan guide Staten til, hvor børnene skal hen, hvis de ikke er her længere. Dette gøres ved at oprette et børnetestamente.

Når du opretter et børnetestamente, så du mulighed for at give børnenes nye forældre et månedligt beløb af børnenes arv. På denne måde bliver børnene en mindre økonomisk byrde for dem, der tager sig af dine børns opvækst. Børnetestamentet er inkluderet i testamentet, når du opretter det hos Dokument 24.

Vores anbefaling til dig: Opret et testamente, hvori du fortæller, hvad der skal ske med dine børn, hvis du går bort før børnene er fyldt 18 år.

Dine børn kan miste 50 % af arven

Hvis dine børn er gift eller bliver gift, så skal de dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres ægtefælle, så gælder det også arven efter dig.

Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine børn bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine børn beholder hele arven uanset om børnene bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver børnene særeje med arven. Når arven er givet som særeje, så skal den ikke deles ved skilsmisse, og arven bliver således i familien.

Vi anbefaler dig at oprette et testamente. Du kan nemt og enkelt oprette det hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.

Du kan også læse mere om testamente for danskere, der er alene. Testamente alene - læs mere.