Hvad skal du være opmærksom på?

Her er nogle områder, som du skal være opmærksom på i din situation.

113 Alene med børn over 18 år

Din arverækkefølge uden et testamente

Dine børn arver efter dig, når du går bort. Her kan du se den fulde arverækkefølge, når du går bort.

  1. Dine børn. Hvis et barn er gået bort, så arver dine børnebørn.
  2. Dine forældre.
  3. Dine søskende.
  4. Dine bedsteforældre.
  5. Bedsteforældres børn (farbror, faster, morbror, moster).
  6. STATSKASSEN arver, hvis du ikke har nogle af ovenstående!

Ovenstående er din arverækkefølge ifølge loven. Du kan ændre, hvem der skal arve efter dig, når du opretter et testamente.

Vores anbefaling til dig: Opret et testamente, hvor du giver børnene arven som særeje. På denne måde skal børnene ikke dele arven med deres ægtefælle, hvis de bliver skilt. Se evt. mere her.

Dine børn kan miste 50 % af arven

Dine "børn" deler halvdelen af alt, hvad de ejer med deres ægtefælle.  Når de deler alt med deres ægtefælle, gælder det også arven efter dig.

Fakta: Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine arvinger bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine "børn" beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver børnene særeje med arven. Når arven er givet som særeje, skal den ikke deles ved skilsmisse. Arven bliver således i familien.

Vi anbefaler dig at oprette et testamente. Du kan nemt og enkelt oprette det hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.

Du kan også læse mere om testamenter til danskere, der er alene. Testamente alene.