Ægtefæller uden børn

Det er dejligt at se, at du tager ansvar for din arvesituation. Vi fortæller dig nu, hvem dine arvinger er samt, hvad du kan gøre for dig, din ægtefælle og jeres arvinger.

Din ægtefælle arver alt efter dig. Når I begge er gået bort, fordeles arven efter længstlevende mellem jeres familier. Her vil det være jeres forældre, der arver. Hvis de ikke lever, så vil det være jeres søskende, der arver længstlevende.

101 Ægtefæller uden børn

Hvad skal du være opmærksom på?

Vi har samlet en række punkter, som du skal være opmærksom på i din situation.

Din ægtefælle kan miste 50 % af arven

Hvis din ægtefælle gifter sig igen, så skal vedkommende dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres, så gælder det også arven efter dig.

Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis din ægtefælle bliver gift og skilt fra den nye ægtefælle, vil  50 % af arven gå tabt til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine arvinger beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver arvingerne særeje med arven. Når arven er givet som særeje, så skal den ikke deles ved skilsmisse, og arven bliver således i ”familien”.

Vi anbefaler: Opret et testamente, så I selv bestemmer hvem, der skal arve efter Jer. Læs mere om testamenter til ægtefæller uden børn.

Når I begge går bort

Hvem skal arve efter Jer, når I begge er gået bort? Hvis I ikke foretager Jer noget, så vil jeres familier arve efter længstlevende ægtefælle. Når jeres familier arve efter længstlevende, så vil arvingerne afhænge af, hvem der er i live på dette tidspunkt. Det vil altså være tilfældigt, hvem der arver efter længstlevende. Mange vælger at oprette et testamente, så de selv vælger, hvem der skal arve.

Du kan nemt og enkelt oprette det hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper, som starter testamentet. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.