Hvad skal du være opmærksom på?

Vi har samlet en række punkter, som du skal være opmærksom på i din situation.

102 Ægtefæller med børn under 18 år

Dine børns fremtid!

Hvis du går bort og børnenes anden forældre heller ikke lever, så vil Staten skulle placere børnene hos ”nye forældre”.

Forældre kan guide Staten til, hvor børnene skal hen, hvis de ikke er her længere. Dette gøres ved at oprette et børnetestamente.

Når du opretter et børnetestamente, så du mulighed for at give børnenes nye forældre et månedligt beløb af børnenes arv. På denne måde bliver børnene en mindre økonomisk byrde for dem, der tager sig af dine børns opvækst. Børnetestamentet er inkluderet, når du opretter et normalt testamente.

Vi anbefaler: Opret et testamente selvom det er muligt at sidde i uskiftet bo. I testamentet opretter I et børnetestamente, hvori I fortæller Staten, hvem der skal tage sig af jeres børn, hvis I begge går bort.

Dine børn og ægtefælle kan miste 50 % af arven

Hvis din ægtefælle gifter sig igen eller, hvis dine børn er gift eller bliver gift, så skal de dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres ægtefælle, så gælder det også arven efter dig.

Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine arvinger bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine arvinger beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver arvingerne særeje med arven. Når arven er givet som særeje, så skal den ikke deles ved skilsmisse, og arven bliver således i ”familien”.

Vi anbefaler dig at oprette et testamente, så I og børnene sikret bedst muligt. Se mere om testamenter til ægtefæller med fælles børn her.

Du kan nemt og enkelt oprette testamentet hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper, som starter testamentet. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.