Hvad skal du være opmærksom på?

Vi har samlet en række punkter, som du skal være opmærksom på i din situation.

104 Ægtefæller med børn fra tidligere forhold under 18 år

Din ægtefælle risikerer at gå fra hus og hjem

Denne information er så vigtig, at vi gentager den endnu en gang! Din ægtefælle vil kun arve halvdelen af det, som du efterlader dig. Dine børn har krav på at arve den anden halvdel. Du risikerer således, at længstlevende ægtefælle skal sælge boligen for at betale dine børn deres retsmæssige arv.

Du undgår, at I skal flytte fra hus og hjem, når du opretter et testamente. I testamentet kan I give hinanden størstedelen af jeres arv, så I kan fortsætte jeres tilværelse med mindst mulige økonomiske udfordringer. Du opretter testamentet online hos os, og det er nemt og enkelt. Se mere om testamente til ægtefæller her.

Dine børns fremtid!

Hvis du går bort og børnenes anden forældre heller ikke lever, vil Staten skulle placere børnene hos ”nye forældre”.

Du sikrer dine børn ved at fortælle Staten, hvad der skal ske med børnene, hvis du går bort. Dette gøres ved at oprette et børnetestamente.

Når du opretter et børnetestamente, har du mulighed for at give børnenes nye forældre et månedligt beløb af børnenes arv. Således bliver børnene en mindre økonomisk byrde for "de nye forældre", da de får økonomisk støtte til børnenes opvækst gennem arv. Hos Dokument 24 inkluderer vi et børnetestamente i dit normale testamente. Det er således "graits" at oprette, når du opretter et normalt testamente.

Børnetestamente

Dine børn og ægtefælle kan miste 50 % af arven

Hvis din ægtefælle gifter sig igen eller, hvis dine børn er gift eller bliver gift, skal de dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres ægtefælle, gælder det også arven efter dig.

Fakta: Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine arvinger bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine arvinger beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver arvingerne særeje med arven. Når arven er givet som særeje, skal den ikke deles ved skilsmisse. Arven bliver således i ”familien”. 

Vi anbefaler dig at oprette et testamente, så I ikke risikerer at skulle gå fra hus og hjem, når den ene fa Jer går bort. Du kan nemt og enkelt oprette det hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper, som starter testamentet. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.