Hvad skal du være opmærksom på?

Vi har samlet en række punkter, som du skal være opmærksom på i din situation.

105 Ægtefæller med børn fra tidligere forhold over 18 år

Din ægtefælle risikerer at gå fra hus og hjem

Din ægtefælle vil kun arve halvdelen af det, som du efterlader dig. Dine børn har krav på at arve den anden halvdel. Dette kan resultere i, at længstlevende ægtefælle kan være nødsaget til at sælge boligen for at betale dine børn deres retsmæssige arv.

I kan undgå, at denne situation opstår, hvis I opretter et testamente. I testamentet kan I give hinanden mest muligt af jeres arv. Således kan den længstlevende ægtefælle fortsætte tilværelsen med mindst mulige økonomiske udfordringer.

Vi anbefaler: I bør gøre 2 ting! Opret et testamente, så I har mulighed for at arve mest muligt efter hinanden. Læs mere her. Opret samtidig samtykkeerklæringer til uskiftet bo, som børnene skriver under på. Således er I sikret, at I kan arve hinanden samt, at I kan sidde i uskiftet bo. Dette er den bedste løsning.

Dine børn og ægtefælle kan miste 50 % af arven

Hvis din ægtefælle gifter sig igen eller, hvis dine børn er gift eller bliver gift, skal de dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres ægtefælle, gælder det også arven efter dig.

Fakta: Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine arvinger bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine arvinger beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver arvingerne særeje med arven. Når arven er givet som særeje, skal den ikke deles ved skilsmisse. Arven bliver således i ”familien”.

Vi anbefaler dig at oprette et testamente + samtykke til uskiftet bo. Du kan nemt og enkelt oprette det hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper, som starter testamentet. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.