Jus soli

Jus soli er et latinsk udtryk, der betyder "retten til jorden". Det refererer til en nationalitetstildelingspraksis, hvor en person bliver tildelt statsborgerskab i det land, hvor vedkommende er født.

Erhvervelse af statsborgerskab

Jus soli-princippet fastlægger, at en person automatisk bliver tildelt statsborgerskab i det land, hvor personen er født, uanset om forældrene eller forfædrene er statsborgere i det pågældende land eller ej. Dette princip er i modsætning til jus sanguinis, der fastlægger, at en person bliver tildelt statsborgerskab i det land, hvor ens forældre eller forfædre er statsborgere.

Jus soli anvendes i flere lande, herunder USA, Canada, Brasilien og Mexico. Disse lande tildeler statsborgerskab til personer født på deres territorium, uanset deres forældres nationalitet eller statsborgerskab.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.