F.o.b.

F.o.b. er en forkortelse, der står for `free on board` eller ´frit om bord´ på dansk. Udtrykket bruges i handelssammenhænge til at beskrive de omkostninger og risici, der er forbundet med transport af varer fra sælgeren til køberen. F.o.b. henviser til en handelsklausul i en kontrakt.

Sådan en kontrakt fastsætter, at sælgeren er ansvarlig for varerne, og at køberen påtager sig risikoen og omkostningerne ved transporten. F.o.b. bruges typisk i international handel, hvor varer transporteres over lange afstande, og der er behov for klare aftaler om ansvar og omkostninger i forbindelse med transporten.

Eksempel: Sælgeren har ansvaret for at få varer til havnen og læsse dem ombord på skibet. Men når varerne først er læsset ombord, overgår ansvaret og omkostningerne til køberen.

Indholdet på denne side udgør ikke juridisk rådgivning. Indholdet er udelukkende beregnet til informationsformål, og bør ikke anvendes som erstatning for professionel juridisk rådgivning. Læs mere i handelsbetingelserne her.