Klar retning, hvis I bliver uenige

I en samejeoverenskomst aftaler I, hvilke regler der gælder for ejerskabet af ejendommen. Dokumentet skal altid følges, hvis I bliver uenige, og kan kun fraviges, hvis der er enighed om dette. I beskriver blandt andet regler for salg af ejendommen, betaling af udgifter og jeres respektive indskud i ejendommen.

 1. Hvad er en samejeoverenskomst?
 2. Hvad sker der, hvis den ikke er oprettet?
 3. Hvad indeholder dokumentet?
 4. Hvordan oprettes den?
 5. Hvad koster den? Er der skjulte afgifter/gebyrer?

I bør altid oprette dette dokument, når I ejer en bolig/ejendom sammen. Det kan være dyrt og næsten umuligt at komme ud af et fælles ejerskab, hvis dokumentet ikke er udarbejdet.

Samejeoverenskomsten tager 10 minutter at udfylde og koster kun 300 kroner. Du sparer 3.700 kroner i forhold til traditionelle advokater!

Opret en Samejeoverenskomst for kun 300 kr.

Hvad er en samejeoverenskomst?

En samejeoverenskomst er et juridisk bindende dokument, der sætter retning for ejendommens ejerforhold samt "spilleregler". Alle samlevende bør oprette en samejeoverenskomst, når de ejer bolig i fællesskab.

Mere end 50 % af alle samliv ophæves, og det har ofte katastrofale økonomiske følger, når der ikke er enighed om salg af boligen. Mange flytter fra hus og hjem, fordi de ikke kan blive enige om, hvordan ejendommen skal sælges!

Samejeoverenskomst

Se video

Hvad sker der, hvis den ikke er oprettet?

Hvis I ikke opretter en samejeoverenskomst/samejekontrakt, har I ikke aftalt spilleregler for jeres fælles ejerskab af ejendommen. Dette kan medføre store udfordringer, hvis I ikke er enige om retningen.

Eksempler på udfordringer ved manglende samejekontrakt:

 • Forkellige størrelse indskud: Ofte ejes ejendomme med ejerforholdet 50 % til hver ejer. Indskud i ejendommen sker dog nogle gange ved, at den ene betaler mere end den anden. Hvis der er betalt ulige indskud, er det utrolig vigtigt, at dette dokumenteres. Ellers vil I som udgangspunkt skulle dele al profit/tab ved salg af ejendommen, uanset om den ene har betalt mere indskud end den anden.
 • Salg - dette kan ødelægge alt: Hvad skal der ske, hvis den ene af jer ønsker at sælge ejendommen, men den anden ikke vil sælge? Hvis der ikke foreligger noget på skrift, er det ikke sikkert, at ejendommen kan sælges. I risikerer derfor begge at blive stavnsbundet til ejendommen, hvis den ene af jer modsætter sig salget.
 • Pantsætning: Uden aftale om samejet, kan I risikere, at den ene vælger at benytte sin andel som pant for andre forpligtelser. Dette kan betyde, at ejendommen pludselig ejes af en tredje person, hvis de forpligtelser, som pantet ligger til grund, for, ikke vedligeholdes.

Der er mange flere eksempler på, hvad der kan ske, hvis der ikke er styr på samejeoverenskomsten. Ovenstående er blot nogle få ting, der kan gå galt.

Hvad indeholder dokumentet?

Når I opretter en samejeoverenskomst gennem Dokument 24, så sikrer vi, at I kommer hele vejen rundt om potentielle fremtidige problemer. En samejeoverenskomst omfatter overordnet følgende:

 • Ejerforhold: Ejerforhold samt indskud i ejendommen. Disse beløb er vigtige at have styr på, når ejendommen skal sælges på et senere tidspunkt.
 • Udgifter: Fordeling af udgifter til vedligehold og forbedringer af ejendommen. Her anføres, hvor stor en andel af udgifterne, I hver især skal betale.
 • Pantsætning/hæftelse: I skal være enige om at optage yderligere lån i ejendommen eller pantsætte denne.
 • Salg og køberet: Her oplyses, hvordan et eventuelt salg af ejendommen skal foregå, hvis I ikke kan blive enige om salg. Det oplyses ligeledes, hvem der har ret til at købe ejendommen, hvis I begge ønsker at købe den.
 • Dødsfald: Det anføres, at længstlevende har ret til at købe ejendommen, hvis der er oprettet testamente herpå.
 • Vejledning: Vedhæftet detaljeret vejledning, der gennemgår dokumentet fra A-Z, så I er sikre på, hvad I udfylder.

Hvad indeholder dokumentet

Eksempel på et samejeoverenskomst dokument

Her ser du et eksempel på en samejeoverenskomst oprettet hos os. Dette er et fiktivt eksempel.

Hvordan oprettes den?

Det er enkelt og ligetil at oprette en juridisk gyldig samejeoverenskomst hos Dokument 24. I gør blot følgende:

 1. Bestil og modtag dokumentet. Til at starte med bestiller I samejeoverenskomsten online. Vi sender straks dokumentet til jer på e-mail som en skabelon i et Word-dokument. I modtager dokumentet indenfor 2 minutter.
 2. Udfyld dokumentet. Når I har modtaget skabelonen, udfylder I dokumentet. Vi har vedhæftet en grundig vejledning til, hvordan samejeoverenskomst skabelonen skal udfyldes. Hvis I er i tvivl, kan I altid ringe eller skrive til os, så vi kan hjælpe jer.
 3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af jer.

Vi hjælper jer altid gerne, hvis I har spørgsmål. Ring til os på 53 70 10 30 eller skriv til os på info@dokument24.dk, så vil vi hjælpe jer.

Hvad koster den? Er der skjulte afgifter/gebyrer?

Prisen
En samejeoverenskomst/samejekontrakt koster 300 kroner at oprette gennem Dokument 24. Dokumentet er en Word-skabelon, der fremsendes pr. e-mail sammen med en detaljeret guide til udfyldelsen. I er altid velkommen til at ringe eller skrive til os for spørgsmål til udfyldelsen - det er gratis.

Er der skjulte afgifter/gebyrer?
Der er ingen skjulte afgifter/gebyrer til oprettelse af dokumentet. Dokumentet skal hverken tinglyses eller skrives under foran notar. Dokumentet skrives under af jer begge og gemmes efterfølgende hos jer selv. De fleste vælger at gemme en kopi hver, så I begge har et dokument, hvis der er opstår uenigheder.

Samejeoverenskomst - 300 kr.