Klar retning, hvis I bliver uenige

I en samejeoverenskomst aftaler I, hvordan boligen sælges, hvem der betaler udgifter til boligen og flere andre ting, hvis I ikke kan blive enige herom. Alle bør oprette dette dokument, når der ejes bolig/ejendom sammen med andre!

Samejeoverenskomsten tager 5-10 min. at udfylde, og koster kun 300 kr. Du sparer 3.700 kr. i forhold til traditionelle advokater!

Hvad er en samejeoverenskomst?

En samejeoverenskomst er et juridisk bindende dokument, der sætter retning for ejendommens ejerforhold samt "spilleregler".

Alle samlevende bør oprette en samejeoverenskomst, når de ejer bolig i fællesskab. Mere en 50 % af alle samliv ophæves, og det har ofte katastrofale økonomiske følger, når der ikke er enighed om salg af boligen. Mange flytter fra hus og hjem, fordi de ikke kan blive enige om, hvordan ejendommen skal sælges!

Samejeoverenskomst

Hvad indeholder dokumentet?

En samejeoverenskomst omfatter følgende:

Hvad indeholder dokumentet

  • Ejerforhold: Ejerforhold på ejendommen samt indskud i ejendommen angives. Disse beløb er vigtige at holde styr på, når ejendommen skal sælges på et senere tidspunkt.
  • Udgifter: Fordeling af udgifter til vedligehold og forbedringer af ejendommen. Her anføres, hvor stor en andel af udgifterne, som I hver især skal betale.
  • Pantsætning/hæftelse: I skal være enige om at optage yderligere lån i ejendommen eller pantsætte denne.
  • Salg og køberet: Her oplyses, hvordan et eventuelt salg af ejendommen skal ske, hvis I ikke kan blive enige. Det oplyses ligeledes, hvem der har ret til at købe ejendommen, hvis I begge ønsker at købe den.
  • Dødsfald: Det anføres, at længstlevende har ret til at købe ejendommen, hvis der er oprettet testamente herpå.
  • Vejledning: Vedhæftet detaljeret vejledning, der gennemgår dokumentet fra a-z, så I er sikre på, hvad I udfylder.

Hvordan oprettes den?

Det er enkelt og ligetil at oprette en juridisk gyldig samejeoverenskomst hos Dokument 24. I gør følgende:

Hvordan oprettes dokumentet

  1. Bestil og modtag dokumentet. Til at starte med bestiller I samejeoverenskomsten online. Vi sender straks dokumentet til Jer pr. e-mail som et Word dokument. I modtager dokumentet indenfor 2 minutter.
  2. Udfyld dokumentet. Når I har modtaget dokumentet, udfylder I det. Vi har vedhæftet en grundig vejledning til, hvordan dokumentet udfyldes, og I kan altid ringe eller skrive til os. Vi vil fortælle Jer, hvordan I gør.
  3. Skriv under. Til sidst skal dokumentet skrives under af Jer.

Vi hjælper Jer altid gerne, hvis I har spørgsmål. Ring til os på 5370 1030 eller skriv til os på info@dokument24.dk, så vil vi hjælpe Jer.

Samejeoverenskomst - 300 kr.