Opret børnetestamente nemt og enkelt

Hos Dokument 24 kan du nemt og enkelt oprette et juridisk korrekt børnetestamente. Det tager 5-10 minutter og koster kun 295 kroner. Børnetestamentet sikrer, at myndighederne ved besked om, hvem der skal tage sig af dine børn, hvis du går bort.

 1. Hvad er et børnetestamente?
 2. Hvad sker der, hvis det ikke er oprettet?
 3. Hvordan oprettes børnetestamentet?
 4. Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?
 5. Hvad indeholder dokumentet?

Hvad er et børnetestamente?

Et børnetestamente er et juridisk dokument, der er udarbejdet for at sikre dine børn, hvis du går bort. Alle danskere med børn under 18 år kan have gavn af at oprette et børnetestamente. Børnetestamentet sikrer:

 • ”Nye forældre” til børnene: I børnetestamentet fortæller du myndighederne, hvem du mener er de bedste "nye forældre" (værger) for børnene, hvis du/begge forældre går bort. Myndighederne vil læse dine ønsker i børnetestamentet. I langt de fleste tilfælde vil de efterkomme dine ønsker ved at placere børnene hos de værger, du har skrevet i dokumentet.
 • Hjælp de nye forældre økonomisk: I børnetestamentet er det muligt at give børnenes ”nye forældre” (værgerne) økonomisk hjælp, så børnene bliver en mindre økonomisk belastning. Dette sker ved, at værgerne får tildelt et månedligt beløb af børnenes arv, som skal bruges på børnene.

Opret børnetestamente for kun 295 kr.

Hvad sker der, hvis det ikke er oprettet?

Hvis begge forældre går bort, og der ikke er oprettet et børnetestamente, skal myndighederne placere børnene uden at kende til dine ønsker. Myndighederne vil gøre deres bedste for at finde en god løsning for børnene, men de skal gøre dette ved at spørge både din familie og dine børn til råds. 

Hvordan oprettes børnetestamentet?

Det er nemt og enkelt at oprette et børnetestamente hos Dokument 24. Du gør følgende:

 1. Svar på 7-10 spørgsmål. Til at starte med svarer du på en række spørgsmål online. Spørgsmålene tilpasses automatisk dine og dine børns behov.
 2. Modtag straks: Når du har svaret på spørgsmålene, er der allerede udarbejdet et juridisk gyldigt børnetestamente. Børnetestamentet sendes straks til dig på e-mail.
 3. Skriv under: Til sidst skrives børnetestamentet under foran en notar eller foran to vitterlighedsvidner. Vi anbefaler, at du underskriver dokumentet foran en notar, da dette er mest sikkert. Du vil modtage yderligere informationer om underskrift sammen med børnetestamentet.
Børnetestamente | Sådan opretter du et!

Se video

Hvad koster det? Er der skjulte udgifter/gebyrer?

Prisen
Det koster 295 kroner at oprette et juridisk gyldigt børnetestamente hos Dokument 24. Det er altid gratis at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål. Al rådgivning er uforpligtende.

Skjulte gebyrer?
Der er ingen skjulte gebyrer forbundet med oprettelsen af dit børnetestamente. Mange vælger at oprette det online, printe det og skrive det under.

Du kan også vælge at skrive dokumentet under foran en notar, hvilket koster 300 kroner i retsafgift. Hvis du skriver dokumentet under hos notar, gemmer notaren dokumentet i de offentlige arkiver, og det vil dukke op, hvis du går bort.

Hvad indeholder dokumentet?

Et børnetestamente indeholder følgende:

 • Navn og adresse på forældrene.
 • Værger: Navne på de værger, som du ønsker børnene skal vokse op hos.
 • Forklaring på valg af værger: Det er muligt at skrive en forklaring ind i dokumentet, så myndighederne forstår, hvorfor netop disse værger skal tage sig af børnene.
 • Muligt månedligt beløb: Det er muligt at give værgerne et beløb af barnets arv til udbetaling hver måned. Beløbet skal bruges på barnet.
 • Fravalg af anden forælder: Hvis du er alene med børnene, og den anden forælder ikke bør/kan varetage forældreopgaven, kan dette tilføjes dokumentet. Du har mulighed for at skrive ind, hvorfor den anden forældre bør fravælges.
 • Underskrift: Du får mulighed for at skrive børnetestamentet under foran vidner eller foran en notar. Du vil modtage flere informationer herom, når dokumentet er bestilt.

Eksempel på et børnetestamente

Her kan du se et eksempel på et børnetestamente udarbejdet hos Dokument 24.

Børnetestamente

Gratis rådgivning

Har du spørgsmål, er det altid gratis at ringe eller skrive til os. Vi rådgiver dig gerne, og det koster ikke noget. Rådgivning er gratis, uanset om du ønsker at bestille et dokument eller ej.

Tilfredshedsgaranti

Hvis du ikke er tilfreds eller blot fortryder din bestilling, får du penge retur med det samme. Vi ønsker tilfredse kunder. Vi håber, at vi kan hjælpe dig.

Start dit børnetestamente i dag