Ægtefæller med fælles børn over 18 år

Det er dejligt at se, at du tager ansvar for din arvesituation. Vi fortæller dig nu, hvem dine arvinger er samt, hvad du kan gøre for dig, din ægtefælle og børnene.

Din ægtefælle arver 50 % af din arv, og dine børn arver de resterende 50 %. Børnene skal dele arven ligeligt blandt sig. Din ægtefælle kan vælge at sidde i uskiftet bo med jeres fælles børn i stedet for at udbetale arv til dem. 

Vi anbefaler: Opret testamente selvom det er muligt at sidde i uskiftet bo. Der følger mange uhensigtsmæssigheder med, når du sidder i uskiftet bo. Læs evt. om uskiftet bo her.

Opret testamente til familien. Pris kun 695 kr.

Svar på 12-15 spørgsmål

Få straks dokumentet på mail

Skriv Testamentet under

Hvad skal du være opmærksom på?

Vi har samlet en række punkter, som du skal være opmærksom på i din situation.

Dine børn og ægtefælle kan miste 50 % af arven

Hvis din ægtefælle gifter sig igen eller, hvis dine børn er gift eller bliver gift, skal de dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres ægtefælle, gælder det også arven efter dig.

Fakta: Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine arvinger bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine arvinger beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver arvingerne særeje med arven. Når arven er givet som særeje, skal den ikke deles ved skilsmisse. Arven bliver således i ”familien”.

Testamentet tager kun 15 min. at oprette!

Staten træffer beslutninger for dig ved demens/sygdom

Hvis du ikke selv kan træffe dine beslutning pga. demens eller anden sygdom, så træffer Staten beslutningerne på dine vegne. Staten kan i yderste konsekvens vælge at sælge din bolig eller anbringe dig på et plejehjem. Det er op til Staten at vurdere, hvad der er bedst for dig.

De færreste ønsker, at Staten træffer disse beslutninger! De flere ønsker, at deres ægtefælle og voksne "børn" skal træffe beslutninger, hvis de ikke selv er i stand til det.

Når du vil undgå, at Staten træffer beslutninger for dig, skal du oprette en fremtidsfuldmagt. En fremtidsfuldmagt giver din ægtefælle eller børn ret til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det.

Fremtidsfuldmagt

Du opretter en fremtidsfuldmagt hos Dokument 24 ved at svare på 5-8 spørgsmål online. Herefter sender vi dig straks dokumentet. Til sidst skal dokumentet skrives under foran en notar. Vi hjælper dig undervejs, hvis du ønsker dette.

Undgå, at Staten træffer dine beslutninger. Opret Fremtidsfuldmagt.

Svar på 5-8 spørgsmål

Få dokumentet på mail straks

Skriv Fremtids-fuldmagt under

Hvis I bliver separeret eller skilt

Du og din ægtefælle skal dele alt med hinanden, hvis I bliver separeret eller skilt. 

Særeje  Nogle danskere vælger at oprette en ægtepagt med særeje, når de er gift. Hvis I gør dette, så skal alt, hvad I har placeret i særejet ikke deles, hvis I bliver separeret eller skilt.

Dele pensionerne  I deler alt med undtagelse af jeres pensioner! Hos mange ægtefæller har den ene en større pensionsopsparing end den anden. Hvis dette også er tilfældet hos Jer, så vil den ene af Jer ”få mere ud af en skilsmisse” end den anden. Er dette fair? Mange vælger at oprette en ægtepagt, der deler pensionerne ligeligt i tilfælde af separation/skilsmisse. På denne måde bliver ægteskabet 100 % jævnbyrdigt økonomisk, da I har lige store formuer både under ægteskabet og efter evt. separation/skilsmisse.

Fakta: Mænd har større pensioner en kvinder. Mænd får derfor mere ud af ægteskabet ved skilsmisse. Er det rimeligt?

Ring på tlf. 53 70 10 30 eller skriv på info@dokument24.dk, så hjælper vi Jer med en ægtepagt med særeje eller til deling af pensioner i tilfælde af skilsmisse.

I bør have følgende juridiske dokumenter, så I er økonomisk sikret.

  1. Testamente. Testamentet sikrer, at dine arvinger kan beholde arven hele livet samt, at de rette arvinger arver efter dig. Læs mere her.
  2. Fremtidsfuldmagt. Fremtidsfuldmagten sikrer, at du kan få hjælp af dine nærmeste, hvis du bliver dement/syg.  Således undgår du, at Staten træffer beslutninger på dine vegne. Læs mere her.
  3. Evt. ægtepagt. En ægtepagt sikrer, at I har styr på det juridiske, hvis bliver skilt. Læs mere her.

Start med dit testamente i dag