Bedemand

Hvad skal du være opmærksom på, når du får et tilbud fra en bedemand? Det er vigtigt, at du vælger den rette, og vi har derfor udarbejdet en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du personen.  

Vi har delt guiden op i 3 punkter, og til sidst kan du læse om, hvilke opgaver en bedemand normalt udfører.

Prisen

Hvad koster en begravelse? Priserne varierer meget, når du skal vælge en bedemand. Vi ser priser fra omkring 10.000 kr. for en begravelse og op til 50.000 kr. En normal begravelse koster normalt 20.000 kr. til 25.000 kr. Heraf skal bedemanden normalt have 12.000 kr. til 15.000 kr. Resten af prisen går til gravsted, gravsten, blomster i kirken/under ceremonien.

Kvaliteten

Alle kan kalde sig bedemænd i Danmark. Det kræver ingen uddannelse eller anden certificering at kalde sig selv bedemand. Vi oplever desværre, at kvaliteten i branchen er meget svingende. Når kvaliteten er dårlig, så får du også en dårlig begravelse. En dårlig begravelse er en forfærdelig oplevelse.

Vælg den rette ved at følge nedenstående råd:

  • Certificering: Det er muligt at opnå en certificering som bedemand. Certificeringen sikrer, at bedemanden har kendskab til, hvordan en god begravelse sættes sammen. Det faglige niveau vil således være i orden, når der forefindes en certificering.
  • Trustpilot/Google: Når bedemanden er certificeret, så er det faglige niveau fint. Det betyder dog ikke, at personen er servicemindet og generelt holder sine aftaler. For at tjekke op på bedemandens serviceniveau bør du derfor altid tjekke Trustpilot og Google for anmeldelser. Hvis vedkommende ingen anmeldelser har, så skal du vælge en anden til begravelsen.

Kvalitet er vigtigt, når du vælger bedemand, men du skal også have tillid til personen.

Tillid

Nå du har tjekket, at prisen og kvalitet er i orden, så skal du bruge din mavefornemmelse. Har du tillid til, at denne bedemand kan stå for begravelsen i den ånd, som du ønsker?

Du kan stille dig disse spørgsmål for at finde ud af om du har tillid til vedkommende:

  • Samlet pris og ekstraydelser: Virker det til, at bedemanden oprigtigt ønsker at hjælpe dig, eller er det udelukkende for at tjene penge? Når bedemanden hele tiden siger, at dine begravelsesønsker koster ekstra, kan det være en indikation af, at vedkommende forsøger at tjene mest muligt på dig. Det er oftest bedst, hvis du bliver præsenteret for en samlet løsning, så der ikke kommer ekstraregninger.
  • Overholde aftale: Er bedemanden dukket op på jeres møde som aftalt? Sender vedkommende tilbud på ydelserne før end, at I indgår en aftale? Det er vigtigt, at der er åben og ærlig kommunikation fra bedemanden fra start. Hvis der sker en fejl i forhold til dine forventninger forud for, at I indgår en aftale, så vælg straks en anden i stedet.

Men allervigtigst. Mærk efter i maven. Det skal føles rigtigt, når du vælger en person, der skal stå for at arrangere begravelse af en af dine nærmeste. I nedenstående kan du se, hvilke opgaver en bedemand varetager.

Bedemandens opgaver

Hvilke opgaver varetager en bedemand? Her får du det fulde overblik, så du ved, hvilke services du kan forvente.

Overblik kommer ultimo 2020.