Du kender det sikkert selv: hvis du mangler information, vil handle eller interagere med en virksomhed, så foregår det online. Og antallet af mennesker, der gør det samme, er konstant stigende. Derfor er det enormt vigtigt for virksomheder også at være til stede online.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de mest udbredte former for digital marketing. Derudover har vi også lavet en 10 trins guide, der kan hjælpe dig med at komme i gang med at markedsføre din virksomhed online.

 1. Hvad er digital marketing?
 2. Digital marketing – hvorfor?
 3. Forskellige former for digital marketing
 4. 10 trin til effektiv digital markedsføring

Hvad er digital marketing?

Digital marketing går ud på at udnytte internettets mange muligheder for at fremme din virksomhed, produkter eller tjenester. Ved at bruge forskellige strategier og onlineplatforme kan du tiltrække opmærksomhed, generere kvalificerede leads og skabe konverteringer.

Digital marketing – hvorfor?

Det er vigtigt at være til stede dér, hvor dine kunder befinder sig, og i dag er det hovedsageligt online. Ved at bruge digital markedsføring kan din virksomhed desuden nå ud til både potentielle og eksisterende kunder på tværs af landegrænser.

Digital marketing giver samtidig mulighed for at slippe kreativiteten løs og eksperimentere med et væld af forskellige strategier. Og med de mange analyseværktøjer, der er til rådighed, kan du også få indblik i, om dine kampagner har den ønskede effekt. Det er både lettere og billigere end de mere traditionelle marketingmetoder, såsom avisannoncer og store reklameskilte.

Kort sagt kan digital marketing hjælpe med at:

 • Øge din virksomheds synlighed og kendskabet til dit brand
 • Nå ud til et globalt publikum
 • Skabe mere målrettede annoncer
 • Reducere omkostninger
 • Forbedre analyser og dataindsigt

Forskellige former for digital marketing

Der er adskillige metoder at vælge imellem, når det kommer til digital markedsføring. Hver har deres særegne styrker og svagheder og bruges med forskellige formål. For at nå ud til flest muligt kan det derfor være en god idé at kombinere dem.

Først og fremmest handler det om at vide, hvor dine målgrupper befinder sig online samt hvilke ønsker og behov de har. Men for at opnå de bedste og mest holdbare resultater med online marketing, kræver det nøje planlægning, opmærksomhed på detaljer og løbende optimering.

Nogle af de mest almindelige former for digital marketing er:

Content marketing – Indhold med formål

Content marketing går ud på at producere samt promovere relevant indhold, der appellerer til din målgruppe. Det handler blandt andet om at skabe brandbevidsthed, øge trafikken til din hjemmeside og generere leads.

Formålet er at tiltrække nye kunder samt fastholde eksisterende. Indholdet kan deles via mange forskellige kanaler, såsom blogindlæg og e-bøger.

Søgemaskineoptimering (SEO) – Maksimer din online synlighed

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization. Her gælder det om at optimere indholdet på din hjemmeside for at forbedre dens placering i søgemaskinernes resultater, når brugere søger efter specifikke emner.

SEO øger dermed chancen for, at folk klikker på dit link. En højere placering på søgemaskiner (som Google) signalerer også ofte kvalitet og troværdighed. Samtidig har denne trafik tendens til at give højere konverteringsrater, da brugerne allerede søger efter produkter eller tjenester som dine.

Sociale medier – Nøglen til effektiv kundekommunikation

Sociale medier har gjort det lettere end nogensinde at kommunikere med kunder. Derfor er det oplagt at bruge platforme som Facebook, Instagram eller LinkedIn til at dele indhold med en bred målgruppe for at opbygge en større følgerskare.

Forskellen mellem SEO og sociale medier er, at du med sociale medier kan ramme personer, der ikke har efterspurgt dine tjenester eller kender til dine produkter. Hvorimod det med SEO handler om at blive set af dem, der aktivt selv søger efter noget relateret til dit brand.

E-mail markedsføring – Skræddersyet budskab

En anden måde at kommunikere med nuværende og potentielle kunder er nyhedsbreve og lignende. Her er det vigtigt at vide, hvad der er relevant for din målgruppe, så de ikke afmelder sig. Målet er, at de med glæde åbner og interagerer med din e-mail.

Husk, at du skal sørge for at følge gældende lovgivning inden for e-mail markedsføring samt give modtagerne mulighed for at afmelde sig.

Betalt annoncering (PPC) – Målrettet trafik mod betaling

PPC, som står for pay-per-click, fører, ligesom SEO, trafik til din hjemmeside. Men modsat SEO, der er organisk (ikke-betalt), betaler du en udgiver for hvert klik, din annonce får. En udgiver kan for eksempel være Google og Facebook.

Normalt fungerer det således at du afgiver et bud for at opnå en topplacering på resultatsiderne til en pris per klik.

Affiliate marketing – Samarbejde om promovering

Dette involverer at arbejde sammen med andre virksomheder eller individer for at promovere hinandens produkter eller tjenester. Du kan for eksempel modtage kommission for at fremme deres produkter på din hjemmeside eller omvendt.

Denne liste er ikke udtømmende, men det er nogle af de mest almindelige former for digital marketing. Ved at kende din målgruppe godt, kan du finde frem til, hvilke af disse metoder, der er mest relevante for din virksomhed.

10 trin til effektiv digital markedsføring

Det kan virke overvældende at komme i gang med digital marketing. Derfor har vi lavet en trinvis guide til, hvordan du kan gribe det an. Husk, at du skal tilpasse de forskellige strategier til din virksomheds specifikke branche og målgruppe.

 1. Definér mål og målgruppe: Hvad ønsker du at opnå? Er det for eksempel at øge trafikken til din hjemmeside, opnå flere konverteringer eller større brandbevidsthed? Hvem er din målgruppe? Hvor kan du finde dem online? Du skal kende deres behov, ønsker og adfærd for at kunne målrette din markedsføring.
 2. Studér markedsføringsmetoderne: Sæt dig godt ind i blandt andet SEO, PPC samt brug af sociale medier og e-mails. Forstå, hvordan hver metode fungerer, og hvornår de er mest effektive.
 3. Opret en hjemmeside: Hvis din virksomhed ikke allerede har en hjemmeside, er det en god idé at få lavet en. Sørg for, at den er både brugervenlig, responsiv (det vil sige, at den kan vises på flere enheder) samt indeholder relevant information om din virksomhed og dine produkter eller tjenester.
 4. SEO: Identificér relevante søgeord og termer, der kan optimere indholdet og strukturen på din hjemmeside, så den rangerer højere i søgemaskinernes resultater. Sørg for at skabe indhold af god kvalitet, der besvarer de besøgendes spørgsmål.
 5. Sociale medier: Udvælg de platforme, der er mest oplagte for din målgruppe og branche. Ved at kommunikere med dit publikum og levere relevant indhold, kan du opbygge en større følgeskare.
 6. E-mail markedsføring: Opret en mailingliste ved at indsamle kontaktoplysninger fra interesserede besøgende på din hjemmeside eller sociale medier. Brug denne til at sende e-mails til dine abonnenter i form af nyhedsbreve, kampagner eller lignende.
 7. Content marketing: Skab indhold, der adresserer målgruppens behov og interesser. Del indholdet på sociale medier, i e-mails eller andre relevante platforme.
 8. Betalt annoncering (PPC): Fastlæg et budget og opret annoncer, der fanger din målgruppes interesse. Definér målet for annoncerne og hold løbende øje med effekten, så du kan justere annoncekampagnerne efter behov.
 9. Mål, analysér og tilpas: Brug analyseværktøjer til at spore resultaterne af din digitale marketing. Analysér dataene for at se, hvad der fungerer godt, og hvad der skal forbedres. Tilpas din strategi i overensstemmelse hermed.
 10. Engagement og interaktion: Prioritér at interagere med dine følgere, besøgende og kunder på sociale medier og andre digitale platforme. Besvar deres spørgsmål, reagér på feedback og opbyg stærke relationer.