Advokat Roskilde – find den billigste på markedet

Der er mange måder, hvorpå du kan finde en advokat i Roskilde. Går du på internettet og laver en søgning, dukker der flere firmaer frem såsom Retsadvokaterne, TVC advokatfirma Roskilde P/S, Advodan, Forum Advokater A/S, ENP Advokater, Hviid Boligadvokater, Advokatfirmaet Askeland og en hel del andre.

Der findes forskellige slags jurister, som har hver deres spidskompetencer inden for bestemte juridiske områder. Nogle jurister har valgt at dække alle mulige juridiske emner, mens andre har en stor viden om et specifikt område. Prisen for en advokat i Roskilde varierer en del, hvorfor det kan være en god idé at benytte dig af vores platform for at finde en juridisk fagperson.

Hos Dokument 24 har vi gjort det let for dig at finde en jurist eller advokat i Roskilde. Du kan nemlig her få assistance fra alle vores kompetente samarbejdspartnere, der gerne hjælper dig til en billig pris. Prøv vores prisberegner og få en fast pris lige med det samme.

Dette kan en advokat i Roskilde være behjælpelig med

Her vil vi komme nærmere ind på, hvad en advokat i Roskilde kan være behjælpelig med. Vi præsenterer følgende områder for dig:

Få hjælp til skilsmisse

I 2019 var der, ifølge Danmarks Statistik, 35,38 %, der valgte at blive skilt. En skilsmisse kan foregå på mange måder. Heldigvis er de fleste skilsmisser en stille og rolig affære, hvor de involverede parter bliver enige om alt lige fra deling af formuen til deling af eventuelle børn.

Desværre er der også en del skilsmisser, hvor det er en opslidende proces for begge parter. Grunden til dette er ofte, at der er uenighed om alt mellem parterne. I disse tilfælde er det en god løsning at få sin egen juridiske repræsentant indover sagen.

Der er meget, som du og din tidligere ægtefælle skal tage stilling til i forbindelse med en skilsmisse. I skal blandt andet have fordelt jeres fælles ejendele. Har I børn, skal I ligeledes blive enige om forældremyndighed, børnebidrag, uddannelsesbidrag, samvær med barnet eller børnene, hvor skal børnene bo og så videre.

Især børnene er et følsomt emne for alle forældre, hvorfor det kan være godt at have en advokat, der kan enten rådgive dig eller jer. Du kan nemlig hyre en jurist eller advokat, der enten varetager både dine og din tidligere ægtefælles interesser eller en, som kun varetager dine interesser.
Her er tre gode grunde til at hyre en fagperson, hvis du og din tidligere ægtefælle ikke kan blive enige:

 • Ansvar: Du bliver frataget ansvaret for al korrespondance, så du får et pusterum.
 • Bodeling: Der bliver sørget for, at bodelingen foregår korrekt.
 • Talerør: Er der problemer omkring børnene, får du et talerør.

Skal vores samarbejdspartnere hjælpe dig gennem din skilsmisse? Dokument 24 er en platform, der har en masse advokater og jurister som samarbejdspartnere. Mange af dem er specialiseret i skilsmissesager, hvorfor de kan give dig den hjælp og rådgivning, du har brug for. Prøv at tjekke vores priser eller få et gratis tilbud.

Har du brug for en ægtepagt?

Hvis du ikke har lavet en ægtepagt, er det ifølge dansk lovgivning således, at du og din ægtefælle har et formuefællesskab. Det betyder, at alle jeres aktiver fordeles ligeligt i forbindelse med en skilsmisse.

Har du derimod lavet en ægtepagt, hvor fordelingen af den formue, som er i ægteskabet, er præciseret, er det i stedet ægtepagten, der er gældende i forbindelse med en skilsmisse. En ægtepagt er altså en skriftlig aftale, hvor I har taget stilling til, om der skal være særeje i forhold til alt, eller om det kun er én enkelt ting. En advokat kan hjælpe med en individuel ægtepagt, der er tilpasset jeres ønsker.

To former for ægtepagt

Når I skal lave en ægtepagt, er der to forskellige former for ægtepagter, som I kan vælge at bruge. Den ene form for ægtepagt er med fuldstændigt særeje, mens den anden er kombinationssæreje. Om I vælger den ene eller den anden form, er der ingen forskel på de to typer, når det kommer til en eventuel skilsmisse. Det er der til gengæld i forbindelse med, at en af jer dør.

Med en ægtepagt med fuldstændigt særeje er alle den afdødes aktiver særeje. Det har den konsekvens, at den efterladte ægtefælle ikke kan sidde i uskiftet bo samt får en mindre andel af den afdødes aktiver.

Ved en ægtepagt med kombinationssæreje bliver den afdødes aktiver til fælleseje, og den efterladte ægtefælle kan sidde i uskiftet bo. Den efterladte ægtefælle får herved fuldstændigt særeje, hvorfor denne form for ægtepagt tilgodeser den, som lever i længst tid.

Typiske grunde til at oprette en ægtepagt

 • Forskel på formue: Par der ønsker at indgå ægteskab, men hvor den ene part har en betydeligt større formue end den anden ved ægteskabets indgåelse.
 • Start af virksomhed: Hvis den ene ægtefælle starter en virksomhed, der ikke skal deles ved en eventuel skilsmisse.
 • Stor gæld: Hvis en ægtefælle ikke ønsker at overtage en gæld fra sin kommende ægtefælle i tilfælde af vedkommendes død eller en skilsmisse.
 • Udsigt til en arv: Hvis den ene part har udsigt til en stor arv, som ikke skal deles ved en eventuel skilsmisse.

Læs evt. mere uddybende om ægtepagter her.

Sådan får du en pris på ægtepagt

Når du skal i gang med at oprette en ægtepagt, bør du undersøge, hvad priserne ligger på for at få hjælp til dette dokument fra en advokat i Roskilde. Det er langt fra alle jurister og advokater i Roskilde, der beskæftiger sig med oprettelsen af ægtepagter på daglig basis.

Vil du sikre dig en erfaren juridisk fagperson på området, kan du tjekke prisen for dette på Dokument 24. Du kan se prisen med det samme og derefter sammenligne vores samarbejdspartners tilbud med andre tilbud, du indhenter. Du vil hurtigt finde ud af, at det er langt billigere.

Dette har du brug for en købsaftale til

En købsaftale er en kontrakt, der indgås mellem en køber og en sælger i forbindelse med overtagelsen af en ejendom. Købsaftalen samler alle vigtige informationer, der er relevante for handlen.

For at handlen kan gennemføres, skal både køber og sælger skrive under på dokumentet. Sælger har efter sin underskrift ingen fortrydelsesret, mens køber har op til seks hverdage til at trække ønsket om køb tilbage.

Inden du som køber skriver under på en købsaftale, bør du kontakte en advokat, der kan hjælpe dig med alt det juridiske omkring en købsaftale. En advokat er i stand til at se, om der er ting, du skal være særlig opmærksom på. Det kan eksempelvis være, at der er specielle klausuler i lokalplanen, der kan være en hindring for dig og ejendomskøbet.

Det bedste for dig er altid at få et advokatforbehold indskrevet i købsaftalen således, at der kræves en godkendelse fra din advokat, inden du kan skrive under.
Du har brug for en købsaftale i forbindelse med:

 • Køb eller salg af ejendom: Det gælder både for køb og salg af lejlighed, hus, landbrug, erhvervsejendom m.m.
 • Forældrekøb: Når du vil købe en bolig til dit barn eller dine børn.
 • Omvendt forældrekøb: Når du vil købe en bolig til dine forældre.
 • Familieoverdragelse: Når en ejendom skal overdrages til et andet familiemedlem, hvor prisen for ejendommen ligger under den offentlige ejendomsvurdering.

Læs evt. uddybende om købsaftaler her.

Udarbejdelse af skøde ved køb eller skilsmisse

For at du har en garanti for retten til den ejendom (villa, bondegård, lejlighed m.m.), du har købt, skal du have et skøde. Efter udarbejdelsen af skødet skal det sendes til tinglysning. At få tinglyst et skøde betyder, at du som køber får ejendomsretten over ejendommen.

Et skøde er et helt særligt officielt dokument, som skal opfylde en lang række krav i henhold til lovgivningen. Det indeholder oplysninger om blandt andet selve ejendommen, overtagelsesdagen, købesummen m.m.

I dag er et skøde et elektronisk dokument, som underskrives af køber og sælger med deres respektive NemID. Det får det til at lyde nemt. Men der er mange informationer og forhold, der skal indgives korrekt for, at du får et tinglyst skøde, hvor der ikke er tvivl om en ejendoms ejerforhold.

I kølvandet på en skilsmisse er det ofte sådan, at den ene part overtager jeres tidligere fælles bolig. Når den ene part køber den anden parts andel af boligen, bliver vedkommende eneejer. Der skal derfor et nyt skøde til, som skal tinglyses – nøjagtigt som ved ethvert andet køb af en ejendom.

Hvad er prisen for et skøde lavet af en advokat?

Når der udarbejdes et skøde, er det altid at foretrække, at det er en advokat, der laver udarbejdelsen. Du er derved sikret, at det bliver gjort på den helt rigtige måde.

Ønsker du at vide mere om prisen for et skøde lavet af en fagperson, kan du med fordel bruge en af vores samarbejdspartnere. Du kan straks se prisen, som er billigere end, hvis du benytter en advokat i Roskilde, Gadstrup, Gundsømagle, Svogerslev eller Vindinge.

Finder du at prisen for et skøde, er den rigtige for dig, har du mulighed for at booke en tid for et møde med en af vores dygtige samarbejdspartnere.

Du kan læse alt om skøder her.

Fremtidsfuldmagt – et godt valg!

Du er sikkert landet her på siden, fordi du er interesseret i at vide mere om en fremtidsfuldmagt. En fremtidsfuldmagt er et godt valg for dig, der ønsker at være herre over din egen situation. Det kan eksempelvis være, hvis du bliver for syg til selv at tage beslutninger vedrørende din økonomi og sundhed.

Der er ingen af os, som ved, hvad der sker ude i fremtiden. Det er derfor altid godt at sikre sig selv på bedste vis. Der er jo altid en risiko for, at du bliver involveret i en ulykke eller bliver alvorligt syg, så du ikke selv kan træffe vigtige beslutninger.

Med en fremtidsfuldmagt lavet af en advokat kan du forsikre dig om, at der bliver taget godt hånd om dig og din situation. Det er nemlig dig, der bestemmer, hvem der skal tage sig af dig og dine interesser. Har du ikke en fremtidsfuldmagt, er det en person fra det offentlige, og ikke dine nærmeste, der tager beslutningerne for dig.

Tænker du, at en fremtidsfuldmagt er det rette for både dig og dine nærmeste, hjælper vores samarbejdspartnere her på Dokument 24’s platform dig gerne i mål. De har allerede udarbejdet et stort antal fremtidsfuldmagter, hvorfor de også kan hjælpe dig. Tjek priserne for at se, hvor billigt det er.

Læs evt. uddybende om fremtidsfuldmagter her.

Er det dyrt at få lavet et testamente?

Et af de oftest stillede spørgsmål, vi hører, er, om det er dyrt at få lavet et testamente? Mange mennesker ønsker i virkeligheden at få lavet et testamente, men afholder sig fra det, da de tænker, at det er dyrt, fordi der er en advokat eller jurist involveret.

For at få et overblik over, hvor billigt det rent faktisk kan være at få lavet et testamente, kan du prøve vores gratis prisberegner. Prisen er fast, når du får hjælp fra en af Dokument 24’s samarbejdspartnere.

Læs mere om testamenter her.

Hvad kan en advokat ellers gøre for dig?

Advokater og jurister arbejder med mange typer af opgaver. Hvis du ikke lige har fundet den opgave, du har i tankerne i ovenstående, er du altid velkommen til at henvende dig til Dokument 24. Vi vil meget gerne guide dig videre til en af vores samarbejdspartnere, som er dygtig til det, du specifikt er ude efter.

Vores samarbejdspartnere har også erfaring med andre opgaver. Det kan eksempelvis være, at du har brug for:

 • Arveafkald: Du kan få lavet et dokument, hvor du giver afkald på din arv. Det kan eksempelvis være, fordi du har mange kreditorer, der vil tage al din arv.
 • Gældsbrev: Har du lyst til at låne penge til andre, hvor der hverken skal betales renter eller afdrag på lånet, kan du lave et gældsbrev.
 • Samtykke til uskiftet bo: Hvis du har børn med andre end din nuværende ægtefælle, kan du få udarbejdet en samtykkeerklæring. Denne samtykkeerklæring gør din partner i stand til at sidde i uskiftet bo, hvis du dør.

Du er velkommen til at kontakte os for et gratis tilbud. Vi ser frem til at hjælpe dig.