Samlevende med børn fra tidligere forhold over 18 år

Det er dejligt at se, at du tager ansvar for din arvesituation. Vi fortæller dig nu, hvem dine arvinger er samt, hvad du kan gøre for dig, din samlever og børnene.

Din samlever arver INTET efter dig! Dine børn arver alt efter dig. Din samlever kan arve efter dig, som var i ægtefæller, hvis I opretter et testamente. 

110 Samlevende med børn fra tidligere forhold over 18 år

Hvad skal du være opmærksom på?

Vi har samlet en række punkter, som du skal være opmærksom på i din situation.

Din Samlever arver intet – Din arverækkefølge uden et testamente

Din samlever arver intet efter dig, da I ikke er i familie med hinanden. Din samlever arver intet uanset, hvor længe I har boet sammen eller I måtte få børn sammen.

Dine børn arver alt efter dig! Her kan du se den fulde arverækkefølge, når du går bort.

  1. Dine børn. Hvis et barn er gået bort, så arver dine børnebørn.
  2. Dine forældre.
  3. Dine søskende.
  4. Dine bedsteforældre.
  5. Bedsteforældres børn (farbror, faster, morbror, moster).
  6. STATSKASSEN arver, hvis du ikke har nogle af ovenstående!

Ovenstående er din arverækkefølge ifølge loven. Du kan ændre, hvem der skal arve efter dig, når du opretter et testamente.

Vores anbefaling til dig: Opret et testamente, så du sikrer din samlever. Uden et testamente risikerer din samlever at stå på gaden, når du går bort.

Få mere at vide - 1 times Gratis rådgivning

Bliv kontaktet af vores ekspert i arv og testamente. Du får 1 times gratis rådgivning.

Dine børn og samlever kan miste 50 % af arven

Hvis din samlever gifter sig igen eller, hvis dine børn er gift eller bliver gift, så skal de dele alt med deres ægtefælle. Når de deler alt med deres ægtefælle, så gælder det også arven efter dig.

Halvdelen af alle danskere bliver skilt. Hvis dine arvinger bliver skilt fra deres ægtefælle, vil de miste 50 % af arven til deres ægtefælle ved en skilsmisse.

Du kan sikre, at dine arvinger beholder hele arven uanset om de bliver skilt. Dette gøres ved at oprette et testamente, hvori du giver arvingerne særeje med arven. Når arven er givet som særeje, så skal den ikke deles ved skilsmisse, og arven bliver således i ”familien”.

Vi anbefaler dig at oprette et testamente. Du kan nemt og enkelt oprette det hos os. Se hvordan du gør ved at trykke på en af de orange knapper. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, så hjælper vi dig. Ring på tlf. nr. 5370 1030 eller skriv på info@dokument24.dk.